ROPOGÓS SAJTOS CSIGA

Hozzávalók

A tésztához

50 dkg liszt

25 dkg vaj

2 dl tejföl

1 kávéskanál

1 csomag sütőpor

2 tojás sárgája

A töltelékhez

12,5-15 dkg vaj

15-25 dkg reszelt sajt

fűszerek tetszés szerint

Elkészítés:

A lisztbe a vajat elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval együtt egy rugalmas tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk és téglalapokat nyújtunk belőle. 

A vajat a reszelt sajttal jól kikeverjük. Megbolondíthatjuk egy kis füstölt sajtal vagy valamilyen finom  termelői sajtkülönlegességgel. Kettő vagy 4 adagra szoktam osztani és különböző ízekben készítem el. Mustárral, majorannával, zöldfűszerekkel és saját készítésű kecsap fűszerrel is készítettem már. Elkenjük a tésztalapokon, majd egyenként szorosan feltekerjük. 2 órára a hűtőbe tesszük, ha sietünk fél órára a mélyhűtőbe.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a rudakat szalámi szerűen felszeleteljük, majd a kis csigákat sütőpapíros tepsire rakjuk és 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Akkor lesz jó, ha a sajt már pirosra sült, de a tésztája még nem barnul.