Fehérboros mustáros csirkecomb
Hozzávalók 6 főre
6 db csirkecomb
3 ek. vaj
2 fej hagyma finomra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
2,5 dl húsleves alaplé
1,25 dl tejszín
só, bors
ízlés szerint
3-4 ág kakukkfű
3 tk mustár
2 dl cserszegi fűszeres a Benedictus Birtokról
Elkészítés:
Egy serpenyőben felforrósítjuk az vajat és lepirítjuk a csirkecombot. Kivesszük őket. A csirkecomb helyére a serpenyőbe felaprított hagymát és fokhagymát, illetve kakukkfűvet teszünk, és alacsony hőfokon 5 percig pároljuk, majd lepirítjuk.
Hozzáadjuk a bort, a mustárt, a csirkealaplevet, összekeverjük, felforraljuk, majd csirkecombokat visszatesszük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt 45 percig pároljuk. A szószhoz tejszínt adunk, összerázzuk, és összeforraljuk.