Fehérboros mustáros csirkecomb

Hozzávalók 6 főre

6 db csirkecomb

3 ek. vaj

2 fej hagyma finomra vágva

2 gerezd zúzott fokhagyma

2,5 dl húsleves alaplé

1,25 dl tejszín

só, bors
ízlés szerint

3-4 ág kakukkfű

3 tk mustár

2 dl cserszegi fűszeres a Benedictus Birtokról

Elkészítés:

Egy serpenyőben felforrósítjuk az vajat és lepirítjuk a csirkecombot. Kivesszük őket. A csirkecomb helyére a serpenyőbe felaprított hagymát és fokhagymát, illetve kakukkfűvet teszünk, és alacsony hőfokon 5 percig pároljuk, majd lepirítjuk.

Hozzáadjuk a bort, a mustárt, a csirkealaplevet, összekeverjük, felforraljuk, majd csirkecombokat visszatesszük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt 45 percig pároljuk. A szószhoz tejszínt adunk, összerázzuk, és összeforraljuk.