Hozzávalók 1 liter italhoz
2,5 dl kékszőlőlé
2 kg alma
1-2 rúd fahéj
Verjus (ízlés szerint)
Cukor (ízlés szerint)
5-8 szem szegfűszeg
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az almákat megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, és egy tepsiben elterítjük. 180 fokon fél órán át sütjük. A szőlőlevet a fahéjjal és a szegfűszeggel feltesszük főni. forrás után 10 percig főzzük, majd egy aprító táljába leszűrjük a fűszeres szőlőlevet. A megsült almát az aprítóba tesszük, pépesítjük, amíg selymes, könnyen kenhető állaga lesz. Ha szükséges, szőlőlével még higítható. Cukorral és verjus-vel ízesítjük. Pici befőttes üvegekbe adagolom és vizes dunsztban 30 percig 90 fokon melegen tartom. Kihűlés után mehet a kamrapolcra vagy csinos csomagolással elegáns karácsonyi ajándék készíthető belőle.